Λύσεις για Μέγιστη Προστασία

Για την εταιρεία μας κάθε νέο έργο αντιμετωπίζεται με την μοναδικότητα που του αξίζει, συγκεντρώνει την προσοχή και το αίσθημα ευθύνης μας από την πρώτη στιγμή.

Αφουγκραζόμαστε την ανάγκη των πελατών μας, «ανιχνεύουμε» όλα τα δεδομένα ώστε να παραδώσουμε λύσεις για την πραγματική τους ανάγκη και την ανάγκη αυτή τη μετατρέπουμε σε τελική πολύτιμη υπηρεσία στην καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, με συνεχή τάση αυτοβελτίωσης.

Από τις πρώτες επικοινωνίες με τον υπεύθυνο ασφαλείας του πελάτη μας, ξεκινάει για εμάς η διαδικασία καταγραφής και παρατήρησης όλων των πτυχών της λειτουργίας του, με σκοπό την δημιουργία γραπτών διαδικασιών.

Παράλληλα «τρέχει» αξιολόγηση των υπαρχουσών διαδικασιών ή οδηγιών και μελέτη τρωτότητας της εγκατάστασης. Όλα τα παραπάνω μαζί με τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης θα συνθέσουν το εγχειρίδιο φύλαξης του συγκεκριμένου έργου.

Συνεργασία Hikvision – Paxton για λύσεις ANPR

Η Hikvision ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές πρωτοποριακών προϊόντων και λύσεων βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ενσωμάτωση του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων, στο σύστημα ελέγχου πρόσβασης Net2 της Paxton, παρέχοντας πλήθος πλεονεκτημάτων στους τελικούς χρήστες.

Αυτή η συνεργασία συνδυάζει τη τεχνογνωσία και τις γνώσεις της Hikvision και της Paxton αναβαθμίζοντας τη λύση ANPR και παράλληλα θα προσφέρει μία νέα εμπειρία.

“Το πρωτοποριακό Net2 προσφέρει ευελιξία στην ρύθμιση και την εγκατάσταση και πιστεύουμε ότι είναι μία ολοκληρωμένη λύση που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας”.

Video Analytics

Η τεχνολογία των video analytics βοηθά σημαντικά στην εξασφάλιση ενός αποτελεσματικότερου ελέγχου των επιτηρούμενων χώρων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά τεχνητής ευφυΐας σε εφαρμογές κλειστών κυκλωμάτων επιτήρησης (CCTV).

Η έμφυτη ικανότητα των συστημάτων video analytics είναι να επισημαίνουν έγκαιρα κάθε ύποπτη συμπεριφορά, να υποστηρίζουν το προσωπικό ασφάλειας ώστε αυτό να αντιδρά άμεσα, να αποτρέπουν ύποπτα συμβάντα να μετατραπούν σε επικίνδυνα περιστατικά και να επανεξετάζουν – αναλύουν ταχύτατα καταγεγραμμένα βίντεο για τον εντοπισμό ύποπτων περιστατικών.

Η χρήση αυτών των συστημάτων μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή υψηλών απωλειών και ζημιών καθώς και στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία.

Δυνατότητες

Με τα Video Analytics (ή VCA) δίνεται η δυνατότητα επιτήρησης μεγάλων περιοχών με αυτόματες ειδοποιήσεις για συμβάντα στο κέντρο ελέγχου.

Οι φύλακες είναι αδύνατον να βρίσκονται παντού ταυτόχρονα και συνήθως ανακαλύπτουν ένα πρόβλημα καθυστερημένα, όταν πια έχει γίνει η ζημιά και οι εισβολείς έχουν διαφύγει.

Με τη χρήση ενός αξιόπιστου συστήματος VCA (Video Content Analysis) επιτηρείται ολόκληρη η περιοχή διαρκώς, καθώς οι έξυπνοι αλγόριθμοι δημιουργούν αυτόματα συμβάντα όταν υπάρξουν παραβιάσεις.

Αυτόματη Προειδοποίηση και Άμεση Αποτροπή(AEW)

Για περιοχές εντός της περιμέτρου, περιοχές περιορισμένης πρόσβασης (κατά τη νύχτα ή/και την ημέρα), για εισόδους κτιρίων, γραφείων, αποθηκών ή για χώρους κρίσιμου και ακριβού εξοπλισμού, οι περιστρεφόμενες κάμερες με ενσωματωμένο μεγάφωνο για προ-ηχογραφημένα μηνύματα, αποτελούν ένα νέο και εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.
Πρόκειται για κινητές κάμερες Αυτόματης Προειδοποίησης και Άμεσης Αποτροπής (Auto Early Warning), που ενσωματώνουν:

  1. Video Analytics αλγόριθμους για την ανίχνευση παραβίασης ελεγχόμενης ζώνης από κάποιο άτομο
  2. Ενσωματωμένα LED λευκού φωτός, που ενεργοποιούνται όταν παραβιαστεί η ζώνη παρακολούθησης
  3. Ενσωματωμένο μεγάφωνο
  4. Green Laser για εκφοβισμό του δράστη
  5. Auto-Tracking και αυτόματη παρακολούθηση του στόχου, καθώς απομακρύνεται από τον χώρο

Αυτόματη Αναγνώριση Πινακίδων στις πύλες εισόδου/εξόδου και σημεία στάθμευσης

Η αυτόματη αναγνώριση πινακίδων ή ANPR (Automatic Number Plate Recognition) ή LPR (License Plate Recognition) είναι πλέον μια τεχνολογία δοκιμασμένη και έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη ακρίβεια και επιτυχία σε πολλές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ένα πλήρες λογισμικό ANPR, διαχειρίζεται πλήρως αυτά τα δεδομένα, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργήσει λευκές/μαύρες λίστες πινακίδων, να υπολογίσει τον χρόνο παραμονής των οχημάτων εντός του πάρκινγκ, να δημιουργήσει ειδικές συνθήκες όπου ένα αυτοκίνητο θα επιτρέπεται να εισέλθει ή να εξέλθει από την πύλη και φυσικά να δημιουργήσει αυτοματισμούς και προειδοποιήσεις στην περίπτωση που κάτι δεν εμπίπτει στο πλάνο ασφαλείας.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια εξέλιξη στην ακρίβεια και στην αποτελεσματικότητά τους, ενώ το κόστος τους είναι επίσης ασύγκριτα πιο προσιτό.

Ειδικά κάποια συστήματα που κάνουν μόνο Face Detection & Capture σε συνδυασμό με έξυπνη αναζήτηση Face Search (σε μία ή και σε πολλές κάμερες ταυτόχρονα), πέραν του ότι είναι πιο οικονομικά, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν νομικά εμπόδια με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Με το Face Search κάνουμε αυτόματη αναζήτηση ενός προσώπου στο καταγεγραμμένο video των καμερών μας, χωρίς να γνωρίζουμε το όνομα ή άλλα προσωπικά δεδομένα του εικονιζόμενου.

Τα πρόσωπα που αποθηκεύονται δεν καταχωρούνται σε συνδυασμό με όνομα.

QR-Patrol: Ένα σύστημα online διαχείρισης περιπολιών

Το QR-Patrol είναι ένα online σύστημα παρακολούθησης περιπολιών που βασίζεται στη χρήση NFC ετικετών και QR-codes. Το προσωπικό φύλαξης σκανάρει μέσω του smartphone τα NFC ή QR-codes που είναι τοποθετημένα σε κτίρια ανά περιοχές και το Κέντρο Ειδοποιήσεων λαμβάνει άμεση ενημέρωση για κάθε νέο συμβάν στην αντίστοιχη περιοχή φύλαξης. Κάθε φορά που ο φρουρός σκανάρει μια ετικέτα, οι πληροφορίες μεταδίδονται μέσω ενός cloud server στο Κέντρο Ελέγχου και το προσωπικό παρακολούθησης ελέγχει απόλυτα τα περιουσιακά στοιχεία του εκάστοτε πελάτη σε οποιοδήποτε σημείο ανά τον κόσμο.

Κάθε φύλακας που πραγματοποιεί μια περιπολία έχει το προνόμιο μιας μοναδικής πλέον τεχνολογίας στα χέρια του. Μέσω της mobile εφαρμογής μπορεί να οργανώνει αποδοτικά κάθε επιμέρους πτυχή της καθημερινής του εργασίας. Παράλληλα, είναι σε θέση να δημιουργεί άμεσα αναφορές συμβάντων και να επισυνάπτει εικόνες, μηνύματα κειμένου, φωνητικά μηνύματα καθώς και την προσωπική του υπογραφή.

QR-Patrol MARS

Το QR-Patrol MARS είναι μια mobile εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει την διαχείριση και παρακολούθηση των περιπολιών μέσω κινητού τηλεφώνου. Ανεξάρτητα με την τοποθεσία σας (γραφείο, σπιτί, εξωτερικός χώρος κλπ.), μπορείτε απλά να ανοίξετε την εφαρμογή στο smartphone σας και να έχετε πλήρη έλεγχο των κινήσεων του προσωπικού φύλαξης και των περιοχών που η επιχείρηση καλείται να προστατεύσει από εξωτερικούς κινδύνους.

Χρησιμοποιώντας το QR-Patrol M.A.R.S. μπορείτε να λάβετε αναφορές συμβάντων σε πραγματικό χρόνο (χωρίς την ανάγκη να πατήσετε refresh) ακριβώς τη στιγμή που αυτά λαμβάνουν χώρα. Η εφαρμογή είναι ένας άριστος τρόπος να έχετε πλήρη έλεγχο των δραστηριοτήτων της επιχείρησής σας 24/7 και να λαμβάνετε αναφορές για την κατάσταση των φυλάκων και των περιοχών που επιτηρούν.

Η εφαρμογή TALOS

Αρχικά, η εφαρμογή TALOS διαθέτει ένα πλήρες σύστημα καταγραφής οχημάτων και πεζών για πάσης φύσεως φυλάξεις το οποίο φτιάχτηκε για να είναι άκρως παραμετροποιήσιμο έτσι ώστε να πληροί τις ανάγκες κάθε φύλαξης.

Επίσης συνοδεύεται απο ένα πολύ φιλικό ως προς τον χρήστη περιβάλλον μεσω του οποίου μπορεί να επέμβει ο χρήστης κάνοντας τις κατάλληλες αλλαγές όποτε το επιθυμεί δίνοντάς του την δυνατότητα να αλλάξει οποιοδήποτε δεδομένο που έχει ήδη καταχωρηθεί.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων σε μορφή excel έτσι ώστε τα δεδομένα να μπορούν να μεταφέρονται ή να δίνονται στους κατάλληλους φορείς που τα χρειάζονται.

Η εφαρμογή TALOS, επίσης προσφέρει:

  • Σύστημα αυτοματοποιημένου e-mail το οποίο είναι εφαρμοσμένο πάνω στην εφαρμογή με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχει ευκολία στον χρήστη δίνοντάς του την δυνατότητα να επιλέξει τα e-mail των παραληπτών και τα συνοδευτικά αρχεία που θέλει να περιλαμβάνονται μέσα στο e-mail.
  • Άμεση ενεργοποίηση συναγερμού, μέσω του οποίου ενημερώνεται η εταιρεία ή και το πόστο φύλαξης με το πάτημα ενός κουμπιού με πληροφορίες όπως: ο λόγος συναγερμού, ο τύπος συναγερμού, η ώρα έναρξης συναγερμού και η τρέχουσα κατάσταση του.
  • Προηγμένα φίλτρα αναζήτησης με δυνατότητα συνδυασμού, τα οποία δίνουν άμεσα και ακριβή αποτελέσματα.
  • Ημερήσιες αναφορές φυλάκων με την δυνατότητα εξαγωγής σε WORD. Ο φύλακας αρκεί μόνο να συμπληρώσει τα παραμετροποιήσιμα δεδομένα που χρειάζονται μέσω της εφαρμογής και η εφαρμογή αναλαμβάνει να φτιάξει ένα αρχείο WORD με τα δεδομένα που εισήγαγε ο φύλακας.
  • Στατιστικές αναφορές που αφορούν το καθ΄έκαστο πόστο φύλαξης ξεχωριστά και οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός απο ημερήσιους υπολογισμούς και γραφήματα.

Τέλος, η εφαρμογή TALOS αποτελεί ένα αξιόπιστο σύγχρονο τεχνολογικό εργαλείο με το οποίο απλοποιούνται οι διαδικασίες κάθε φύλαξης και διευκολύνεται η εργασία του εκάστοτε φύλακα.

Αυτά τα τεχνολογικά στοιχεία, θα συνθέσουν έναν πλήρη και αποδοτικό μηχανισμό εποπτείας και ασφάλειας, για κάθε κρίσιμη εγκατάσταση και θα δημιουργήσουν έτσι τις συνθήκες για την ελαχιστοποίηση του συνολικού λειτουργικού κόστους της, αναδεικνύοντας την αξία της ολιστικής προσέγγισης για την ασφάλεια.