Κάμερες Ασφαλείας – Συστήματα Παρακολούθησης & Καταγραφής – CCTV

Τα συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής ή αλλιώς CCTV (Closed-Circuit Television), είναι ένα σύστημα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τι συμβαίνει μέσα και γύρω από τον ιδιωτικό ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Οι τοποθετημένες κάμερες και οι οθόνες σας δίνουν τη δυνατότητα να προβάλλετε ζωντανά τα γεγονότα στο χώρο σας και αυτά στη συνέχεια να καταγράφονται σε ένα αρχείο εγγραφής, το οποίο είναι προσβάσιμο σε εσάς. Δεν πρέπει όμως να παρερμηνεύσετε τη χρήση μιας οθόνης CCTV με μια συνηθισμένη τηλεόραση. Η συγκεκριμένη οθόνη δεν λαμβάνει περιεχόμενο το οποίο εκπέμπεται σε δημόσια εμβέλεια – δέχεται κατα αποκλειστικότητα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στις εγκαταστάσεις του εκάστοτε χώρου.Η συγκεκριμένη τεχνολογία CCTV υπάρχει εδώ και δεκαετίες, αλλά οι ραγδαίες και σημαντικές βελτιώσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια την καθιστούν ακόμα πιο αποτελεσματική στη σύλληψη και τον εντοπισμό των εγκληματιών κατα τη διάρκεια της πράξης τους και την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη. Όμως τα συγκεκριμένα συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής εφαρμόζονται και για την αποτροπή και αποσόβηση και άλλων σημαντικών περιστατικών μέσα στον ιδιωτικό ή επαγγελματικό σας χώρο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Διαχείριση εγκληματικών ενεργειών

Η παρακολούθηση μέσω ενός συστήματος CCTV μπορεί να αποτρέψει πιθανούς εγκληματίες από το την αφαίρεση ή τη φθορά της δικής σας περιουσίας. Όταν συμβαίνει ένα έγκλημα, τα βίντεο μπορούν να βοηθήσουν την επιβολή του νόμου και να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία για κάποια πιθανή έρευνα. Σε συνδυασμό με ένα σύστημα CCTV, οι ηχητικοί, θερμικοί και άλλοι τύποι αισθητήρων μπορούν να ειδοποιήσουν τους υπαλλήλους μιας εταιρείας για περιστατικά που είναι ασυνήθιστα, π.χ. ένα περιστατικό φωτιάς ή πυροβολισμού. Για τις επιχειρήσεις, αυτές οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να εντοπίζουν και να παρακολουθούν εγκληματικές δραστηριότητες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τους με αποτελεσματικότητα. Κυρίως οι κάμερες ασφαλείας προσφέρουν οπτική επαφή σε περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες και ελεγχόμενες.

Διαχείριση καταστροφών

Χρησιμοποιώντας κάμερες CCTV, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι εργαζόμενοι διάσωσης μπορούν να ειδοποιηθούν εγκαίρως ώστε να αποτραπεί μια πιθανή καταστροφή ή απώλεια και να παρακολουθήσουν συμβάντα σε πραγματικό χρόνο για να μεταδώσουν μια κατάσταση μέσω βίντεο σε ομάδες διαχείρισης καταστροφών.

Ιατρική παρακολούθηση και διάγνωση

Οι κάμερες CCTV μπορούν να ελέγχουν ασθενείς ή ευάλωτες ηλικιακά ομάδες, για παράδειγμα παιδιά ή ηλικιωμένους, οποίοι ίσως να χρειάζεται να βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση εντός ενός χώρου. Η χρήση αυτού του συστήματος λοιπόν σε συνδυασμό με ένα έξυπνο λογισμικό παρακολούθησης, μπορεί να οδηγήσει και στην αποτροπή κάποιου σοβαρού ιατρικού επεισοδίου, προστατεύοντας την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα ενός ατόμου.Όπως μπορείτε να καταλάβετε κάθε άτομο και κάθε χώρος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, οι οποίες απαιτούν την ειδική μεταχείριση και τη μελέτη εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας. Γι’ αυτό και κάθε πρόταση της εταιρείας μας είναι προσαρμοσμένη στις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες. Η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε είναι το βασικό χαρακτηριστικό μας. Επιλέγουμε προϊόντα της εταιρείας HIKVISION, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο, για να σας προσφέρουμε την ηρεμία και την ασφάλεια που τόσο πολλοί αναζητείτε για το χώρο σας. Εξελιγμένες IP κάμερες, υπερσύγχρονες αναλογικές κάμερες και drones, εντυπωσιακές συσκευές εγγραφής και όλα τα απαραίτητα περιφερειακά, θα εντοπίσουν κάθε μορφή κινδύνου.

Για κάθε εγκατάσταση ενός συστήματος CCTV, σας παρέχουμε δωρεάν την υπηρεσία απομακρυσμένης παρακολούθησης καμερών εφ όρου ζωής! Πλέον με την πολύτιμη βοήθεια της ACTION ZEUS SECURITY GROUP και των σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης που έχει στη διάθεσή της, ο κίνδυνος μπορεί να εντοπιστεί και να αποφευχθεί, άμεσα, αποτελεσματικά και στοχευμένα.